Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ajakbalzsam

Labellófüggő barátnőim kedvéért raktam össze ezt a receptet, akiket nem csak azért volt nehéz leszoktatni az előbb említett ajakápolóról, mert az függőséget okoz, hanem azért is, mert az ő elvárásaik szerint egy ajakbalzsam ne csak méregmentes legyen, hanem legyen fincsi illata, legyen fincsi íze is. Persze jó lenne, ha színezne is egy kicsit, hogy ne kelljen állandóan rúzsozni. Vettem egy nagy levegőt, kutyultam, kavartam és megcsináltam! Imádják! 

Hozzávalók:

  • 1 rész sheavaj
  • 1 rész kakaóvaj
  • 1 rész kókuszpálmaolaj
  • 1 rész méhviasz
  • jó minőségő 90%-os feketecsoki
  • vaníliarúd
  • Illóolajok: fahéj, szegfűszeg, narancs, mandarin

Elkészítése:

  • melegítsd össze vízfürdőn vagy gőz fölött a vajakat. (Én 1 evőkanállal vettem mindegyikből.)
  • ha fölolvadt, akkor keverd hozzá a kókuszpálmaolajat (én 1 evőkanállal adtam hozzá)
  • majd olvaszd bele  a méhviaszt és egy kis csokit (4-5 szem)
  • és még melegen kaparj bele egy csipetnyi vaníliát
  • Jól keverd össze, majd mikor már langyosra hűlt, de még folyékony, adj hozzá minden illóolajból 1 cseppet
  • Töltsd apró tégelyekbe, és hagyd kihűlni, vagy ha van otthon töltsd tekerős stiftbe.

 

 

Forrás: