Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hidratáló krémek

 Kamilla-hársvirágfőzetes, valamint rózsasvizes-mézes hidratálókrém készítésébe avat be minket Molnár Ágnes.

 

Kamillás-hársvirágos hidratálókrém

Hozzávalók

50 g mandulaolaj

25 g avokádóolaj

50 g kamilla- és hársvirág forrázat desztillált vízből (tea)

10 g méhviasz (gőz fölött olvasszuk fel)

10 g hársméz

Kamilla illóolaj tetszés szerint (intenzív az illata, így aki ezt nem szívleli, el is hagyhatja)

A hozzávalókat botmixerrel keverjük habosra.

 

Rózsavizes-mézes hidratálókrém

Hozzávalók

50 g mandulaolaj

7 g méhviasz

10 g rózsás akácméz

30 g rózsavíz (házi, desztillált vízből)

Illóolajok: levendula-geránium-szantálfa-citrom-narancs 2-2 csepp (100 %-os tisztaságú illóolajok)

A méhviaszt az olajokkal gőz fölött olvasszuk fel. Csorgassuk bele a teát, a rózsavizet, végül a mézet. Egy kicsi habverővel keverjük habosra; ezt addig folytassuk, amíg teljesen lehűl (pár perc).

A krémeket adagoljuk csinos üvegtégelyekbe, és feliratozzuk.

 

Az összetevőkről

(Édes) mandulaolaj: természetes hidratáló és bőrpuhító. Megnyugtatja a száraz bőrt, ideális a hidegebb, szárazabb időszakokban, amikor a bőr hajlamos a viszketésre, hámlásra. Gyulladáscsökkentő.

Méz: természetes fertőtlenítő, antibakteriális. Természetes nedvesítőszer – megtartja a nedvességet, megakadályozza a kiszáradást. Feszessé, rugalmassá válik a bőr. Táplálja, nyugtatja és gyógyítja az irritált bőrt. Tele van antioxidánsokkal, lassítja a bőr öregedését, a finomabb ráncokat kisimítja.

Méhviasz: antibakteriális, antiallergén hatású. Erősíti a bőr védőfunkcióit, védi a káros környezeti hatásokkal szemben, létrehoz egy tartós védőbevonatot. A sejtek normális működéséhez szükséges vitaminokat tartalmaz. Természetes hidratáló, nem tömíti el a pórusokat. Puhítja a bőrt. Emulgeáló hatása is kihasználható – felhasználhatjuk a zsíros és vizes részek elegyítésére.

Allergiát bármi okozhat, ha hajlamosak vagyunk rá – érdemes ezért körültekintően alkalmazni a krémeket!

Fotók, szöveg: Molnár Ágnes


Forrás: