Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fontos ismertető a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban:

 

• A natúrkozmetikumok használatára való áttéréskor a bőr (különösen az arcbőr) több hétig változó jelenségeket produkálhat, mivel a bőr elkezd méregteleníteni. Ez csak abban az esetben igaz, ha teljesen száműzzük a mesterséges bolti krémeket. Lehet, hogy nagyon rossznak érezzük a bőr állapotát, viszont ez a mesterséges kozmetikumokról való átállás miatt van.

A bőr eleinte hiányolja a sok olyan mesterséges adalékot, amiktől a közérzete jó, viszont hosszú távon az állapota egyre rosszabbodna, mivel a boltokban kapható krémek összetevői a bőr mélyebb rétegeiből is elvonhatják a nedvességes és a zsírt, az adalékok pedig nemhogy a bőrre gyakorolt jó tulajdonságokat nem tartalmazzák, hanem hosszú távon ráncosodást, bőrszárazságot és minden féle bőrproblémát és egyéb testre gyakorolt problémákat idéznek elő!


A kozmetikumok konzisztenciája nem minden esetben egyezik a boltiakéval, ami a mesterséges adalékok száműzése végett tapasztalható.


• A natúr bőrápoló krémek olykor zsírosabb érzetet hagyhatnak a bőrön, viszont ez mindig felszívódik ellentétben a bolti krémekkel. Amennyiben mégsem történne meg, ki kell tapasztalnunk a számunkra megfelelő mennyiséget, amit a bőr pont optimálisan beszív.


• Fontos, hogy egy adott krém nem mindenkinek lehet megfelelő és ugyanolyan hatékony, mivel minden egyes ember bőre eltérő.


• Mivel nem tartalmaznak tartósítószert, a krémek gyorsabban romlanak, ezért hűtőben tárolandóak, valamint spatulával alkalmazandóak a szennyeződések elkerülése valamint a krém idő előtti megromlásának elkerülése végett.


• Allergiás reakciót csak az adott összetevőre való érzékenység válthat ki. Például ha valaki allergiás a barackmagra, vagy a citromra, ne vásároljon barackmagolaj vagy citrom illóolaj tartalmú krémet. A nem jól megválasztott krém válthat még ki allergiának ható tünetet, például egy érett bőrre való krém egy pattanásra és mitesszerekre hajlamos bőrön kiválthat pattanásokat, ha a krémben használt olajok kifejezetten érett bőrre vannak összeválogatva. 


• A folyadékot tartalmazó krémek szavatossági ideje hozzávetőlegesen 3-6 hónap. Ez függ a hőmérséklettől és a krém használatából adódó higiéniás körülményeitől. Amennyiben a krém kellemetlen illatú lesz, tovább nem használható. Ha elveszíti az illatát, de kellemetlen illat nincs, a szavatossági időn túl is használható.


• Ha csak olajokat használunk bőrápolásra, tartós használatuk száríthatja a bőrt, ezért a folyadékot nem tartalmazó krémeket ajánlott vizes vagy nedves bőrre kenni. Így a hidratáló hatásuk is nagy mértékben fokozódik, mivel az olajok benn tartják a vizet a bőrben.